Artyčokový salát s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokový salát s medem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57386 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Artyčoky sterilované |
40 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Hořčice Dijonská |
20 g | Med včelí |
20 ml | Ocet vinný |
30 g | Olej olivový extra panenský |
180 g | Olivy černé |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
160 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 371,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Česnek, Med včelí, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokový salát s medem postup přípravy receptu:
1 | Srdíčka nakládaných artyčoků scedíme, vložíme do salátové misy, přisypeme rajčata nakrájená na kostičky, rozpůlené vypeckované olivy, šunku pokrájenou na nudličky, posypeme posekanou bazalkou a promícháme. V misce smícháme med, olej, ocet, hořčici, prolisovaný česnek, sůl, pepř a salát touto zálivkou přelijeme. |
2 | Salát před podáváním vychladíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.