Zapečený chléb s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený chléb s kozím sýrem
Zapečený chléb s kozím sýrem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57389 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
80 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
15 ml | Ocet vinný |
25 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Olivová pasta černá |
250 g | Rajčata |
250 g | Sýr kozí |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 358,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Ocet vinný, Rajčata, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivová pasta černá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený chléb s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme olej, ocet, olivovou pastu, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Touto směsí pokapeme krajíčky chleba, které vyskládáme na plech. Rajčata nakrájíme na plátky, kozí sýr na nudličky, lístky bazalky otrháme. Na chléb položíme plátky rajčat, posypeme lístky bazalky a nudličkami kozího sýra. |
2 | Plech vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.