Brambory dušené s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené s octem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5739 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené s octem postup přípravy receptu:
1 | Z oloupaných brambor tvořítkem vykrájíme kuličky. |
2 | Vložíme je do vymazaného kastrolu, proložíme cibulí nakrájenou na plátky, osolíme, opepříme a podlijeme horkou vodou a octem, aby byly brambory zpola potopeny. |
3 | Dusíme doměkka, až se vsákne voda. Nemícháme, jen potřásáme nádobou. |
4 | Hotový pokrm omastíme máslem a podáváme se zeleninou. |