Rumunské paprikové lusky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumunské paprikové lusky s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57390 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Fazolové lusky zelené |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
2 ks | Cibule |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 505,2mg |
Draslík | 758,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumunské paprikové lusky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Z paprik odřízneme vršky, odstraníme jádřince a zalijeme horkou, špetkou soli osolenou vodou. Poté je ihned vychladíme ve studené tekoucí vodě a necháme okapat. Čtyři celé paprikové lusky odložíme stranou k dalšímu použití. Z ostatních stáhneme slupku, krájíme je na nudličky a vložíme do misky. |
2 | V pánvičce rozpálíme 30 g tuku, osmahneme na něm oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme rozkrájené paprikové lusky, ochutíme solí, pepřem a vlijeme rozkvedlané vejce. Stálým mícháním vajíčka smažíme až do ztuhnutí. Připravenou směsí plníme celé paprikové lusky. Ve velké pánvi nebo v nízkém širokém hrnci rozehřejeme zbylý tuk a opečeme papriky z každé strany. Potom je podlijeme teplou vodou a povaříme ještě 10 - 15 minut. |
3 | Těsně před podáváním rozdělíme lusky na čtyři jednotlivé talíře, polijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravené paprikové lusky podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené brambory.