Jednoduchý recept

Rumunské paprikové lusky s fazolemi

  • Rumunsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57390
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Fazolové lusky zelené
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
Na náplň
2 ks Cibule
0,5 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 666kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
19% Sodík 382 mg
35% Bílkoviny 20 g

Rumunské paprikové lusky s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Z paprik odřízneme vršky, odstraníme jádřince a zalijeme horkou, špetkou soli osolenou vodou. Poté je ihned vychladíme ve studené tekoucí vodě a necháme okapat. Čtyři celé paprikové lusky odložíme stranou k dalšímu použití. Z ostatních stáhneme slupku, krájíme je na nudličky a vložíme do misky.

2

V pánvičce rozpálíme 30 g tuku, osmahneme na něm oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme rozkrájené paprikové lusky, ochutíme solí, pepřem a vlijeme rozkvedlané vejce. Stálým mícháním vajíčka smažíme až do ztuhnutí. Připravenou směsí plníme celé paprikové lusky. Ve velké pánvi nebo v nízkém širokém hrnci rozehřejeme zbylý tuk a opečeme papriky z každé strany. Potom je podlijeme teplou vodou a povaříme ještě 10 - 15 minut.

3

Těsně před podáváním rozdělíme lusky na čtyři jednotlivé talíře, polijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Takto připravené paprikové lusky podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept