Kůzlečí maso na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí maso na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
160 g | Kajmak |
600 g | Kůzlečí maso |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 161,8mg |
Draslík | 723,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kajmak, Kůzlečí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí maso na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kůzlečí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmahneme. Posypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, orestujeme, přiložíme maso, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přilijeme smetanu a dopečeme. |
3 | Podáváme se sýrem Kajmak. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Je potřeba delší doba na přípravu cca 1,5 hod.