Jednoduchý recept

Kůzlečí maso na smetaně

  • Srbsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kůzlečí maso na smetaně 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57391
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
160 g Kajmak
600 g Kůzlečí maso
25 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Olej rostlinný
10 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
4% Sacharidy 16 g
37% Tuky 28 g
66% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Kůzlečí maso na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kůzlečí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno.

2

V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmahneme. Posypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, orestujeme, přiložíme maso, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přilijeme smetanu a dopečeme.

3

Podáváme se sýrem Kajmak.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Emil
Kůzlečí maso na smetaně
Je potřeba delší doba na přípravu cca 1,5 hod.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept