Tmavý chléb s arašídy a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavý chléb s arašídy a hrozinkami
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57392 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Arašídy |
10 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
60 g | Hrozinky |
60 g | Máslo arašídové |
100 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 90,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 124,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Máslo arašídové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Hrozinky, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tmavý chléb s arašídy a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme mléko, vodu, rozpuštěné arašídové máslo, přidáme tmavou mouku, cukr, sůl a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na základní chléb, po zaznění signálu přidáme hrozinky i nasekané arašídy a necháme péct. |