Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57398 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 276,1mg |
Draslík | 212,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vyklepneme velmi opatrně vejce, aby se vejce nerozešla. Necháme je na mírném ohni povařit 2 - 3 minuty. Poté je děrovanou vařečkou rychle vybereme. |
2 | Na suchý plech naskládáme krajíce toastového chleba. Na každý toast položíme jedno vejce. Chléb i vejce pokapeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zprudka zapečeme po cca 8 minut. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.