Jednoduchý recept

Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57398
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
1 dl Olej olivový extra panenský
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Parmezán
8 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 044kJ
8% Sacharidy 30 g
41% Tuky 31 g
45% Sodík 894 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zapékané vejce se smetanou a Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vyklepneme velmi opatrně vejce, aby se vejce nerozešla. Necháme je na mírném ohni povařit 2 - 3 minuty. Poté je děrovanou vařečkou rychle vybereme.

2

Na suchý plech naskládáme krajíce toastového chleba. Na každý toast položíme jedno vejce. Chléb i vejce pokapeme olejem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby, při 220 stupních zprudka zapečeme po cca 8 minut.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept