Jednoduchý recept

Omeleta s vepřovými játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57399

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Játra vepřová
60 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
2 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
2% Sacharidy 6 g
39% Tuky 29 g
17% Sodík 335 mg
51% Bílkoviny 28 g

Omeleta s vepřovými játry postup přípravy receptu:

1

Játra důkladně omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Opláchneme ještě pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Oloupanou, na tenké nudličky nakrájenou cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji do měkka. Vložíme okapaná játra, která za občasného promíchání opékáme do změknutí. Přilijeme dobře rozšlehaná, osolená, opepřená vejce. Opečeme omeletu z jedné strany a vložíme do horké trouby, kde dopečeme druhou stranu.

2

Hotovou omeletu rozdělíme na vyhřáté mělké talíře, ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a servírujeme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept