Omeleta s vepřovými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s vepřovými játry
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57399 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Játra vepřová |
60 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 678,8mg |
Draslík | 422,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s vepřovými játry postup přípravy receptu:
1 | Játra důkladně omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Opláchneme ještě pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Oloupanou, na tenké nudličky nakrájenou cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji do měkka. Vložíme okapaná játra, která za občasného promíchání opékáme do změknutí. Přilijeme dobře rozšlehaná, osolená, opepřená vejce. Opečeme omeletu z jedné strany a vložíme do horké trouby, kde dopečeme druhou stranu. |
2 | Hotovou omeletu rozdělíme na vyhřáté mělké talíře, ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.