Recept

Zelné plněné listy s masovo-smetanovou náplní

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57400

Ingredience

Masová směs
200 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rýže předvařená (parboiled)
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
2 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek
Vařené zelné listy
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
650 g Zelí hlávkové bílé
Omáčka
2 ks Cibule
5 dl Masový vývar
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sirup karamelový
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 127kJ
12% Sacharidy 43 g
66% Tuky 50 g
57% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 32 g

Zelné plněné listy s masovo-smetanovou náplní postup přípravy receptu:

1

100 g předvařené rýže promyjeme, dáme do rendlíku s 2 dl vody a přivedeme k varu. Pomalu ji vaříme 10 minut, poté zbylou vodu scedíme a rýži necháme vychladnout.

2

Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek, vejce a smetanu. Směs dobře promícháme.

3

Čerstvou hlávku bílého zelí očistíme, listy rozebereme, tvrdší části zlehka rozklepeme dřevěnou paličkou. Ve větším hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Listy ponoříme do vroucí vody a vaříme je pomalu asi 2 minuty. Poté je scedíme a rozložíme na vál. Osolíme a opepříme. Poskládáme na sebe po dvou listech, na připravené listy poklademe lžicí masovou náplň a pevně je svineme do závitků tak, že dva boční okraje přehneme dovnitř a potom utvoříme závitek.

4

Očistíme cibule a drobně je pokrájíme. V zapékací míse na plotně rozpálíme olej s máslem a cibuli osmažíme téměř dozlatova. Poté na ni poklademe závitky, posypeme je karamelovým cukrem a dáme do předem vyhřáté trouby na 240°C péct. Pečeme krátce, asi 10 minut, pak závitky otočíme, podlijeme vývarem a pod poklicí je pečeme a dusíme v troubě při 200°C doměkka přibližně 20-25 minut.

5

Zapékací mísu se závitky vyndáme z trouby, závitky vyjmeme. V misce vyšleháme smetanu s moukou a rajským protlakem dohladka. Výpek přivedeme na plotně k varu, přimícháme smetanu s moukou a pomalu vaříme asi 10 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem, závitky vložíme do omáčky, prohřejeme několik minut a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept