Jednoduchý recept

Špenátové zapečená vejce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57401

Ingredience

1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
400 g Špenát listový čerstvý
Na vaření vajec
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na omáčku
4 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
0,5 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na dokončení
80 ml Olej slunečnicový
80 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
3% Sacharidy 9 g
60% Tuky 45 g
28% Sodík 551 mg
37% Bílkoviny 21 g

Špenátové zapečená vejce postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, několikrát propereme tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Do vroucí osolené vody v hrnci vložíme nakrájený špenát, přivedeme k varu, scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Do vařící osolené vody opatrně vyklepneme vejce, snížíme oheň, povaříme 2 - 3 minuty. Potom je vybereme děrovanou vařečkou a necháme okapat.

3

Olej rozehřejeme v pánvi, vsypeme mouku, připravíme jíšku. Osolíme, opepříme, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Necháme mírně vychladnout a všleháme žloutky.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme na dno mísy okapaný špenát, na něj vedle sebe klademe vařená vejce a vše zalijeme připravenou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme na 15 minut do horké trouby a pečeme do růžova.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept