Recept

Pečená rajčata plněná houbami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57402
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Anglická slanina
3 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř bílý
8 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
Náplň
1 ks Cibule
250 g Hříbky čerstvé
3 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
4% Sacharidy 14 g
41% Tuky 31 g
30% Sodík 597 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pečená rajčata plněná houbami postup přípravy receptu:

1

Osm velkých zralých rajčat omyjeme, odkrojíme vrchní část (jako čepičku) a vydlabeme je lžičkou. Dužinu vložíme do misky. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očistíme cibuli a drobně ji rozkrájíme. Petrželku omyjeme a krájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme, uzenou slaninu rozkrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme houby, ochutíme solí, drceným kmínem a pepřem. Promícháme a vysmažíme do růžova. Hříbky poprášíme moukou, znovu promícháme, přilijeme smetanu a pomalu vaříme asi 5 - 7 minut. Po vychladnutí přimícháme rozmačkanou dužinu rajčat a petrželku. Rajčata zevnitř mírně osolíme, ochutíme bílým pepřem. Naplníme je houbovou náplní a usadíme do pekáčku, vytřeného olivovým olejem. Povrch rajčat posypeme sýrem, překryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na cca 200 - 220°C po dobu 20 - 25 minut.

3

Plněná rajčata podáváme jako předkrm nebo jako samostatné jídlo.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud podáváme rajčata jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept