Recept

Dánská sekaná vařená v páře

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57404
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
5 dl Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
3% Sacharidy 13 g
72% Tuky 54 g
27% Sodík 548 mg
55% Bílkoviny 31 g

Dánská sekaná vařená v páře postup přípravy receptu:

1

Mleté hovězí maso a mleté vepřové maso vložíme do mísy. Oloupanou cibuli jemně nastrouháme, přidáme k masu., doložíme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř, žloutek, směs promícháme a postupně do ní za stálého míchání přilijeme horkou 12 % smetanu. Mícháme do té doby, než se vše dokonale spojí a směs vychladne. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a lehce ho zapracujeme do masové směsi. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.

2

Formu na nákyp vytřeme dvěma lžícemi másla, vysypeme strouhankou a naplníme sekanou. Umístíme ji do většího hrnce s vařící vodou (1 - 1,5 litru), hrnec uzavřeme poklicí, snížíme teplotu a sekanou uvaříme v páře. Vaříme přibližně 60 až 90 minut. Uvařenou sekanou vyklopíme na teplou mělkou mísu, nakrájíme na plátky, polijeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), posypeme petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept