Recept

Dušená telecí játra se smetanou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57405
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Játra telecí
100 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 752kJ
1% Sacharidy 4 g
57% Tuky 43 g
20% Sodík 405 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušená telecí játra se smetanou postup přípravy receptu:

1

Telecí játra zbavíme blanek a žilek, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Ve větším rendlíku rozpálíme olej s máslem (60 g) a celá játra z každé strany zprudka orestujeme do zlatohněda. Poté přilijeme vodu, mléko a pod pokličkou dusíme játra do měkka. Během dušení játra potřeme několikrát rozpuštěným máslem (40 g), dusíme přibližně 15 - 20 minut. Když jsou játra měkká, vyjmeme je, nakrájíme na plátky, odložíme do druhého teplého rendlíku a zakryjeme poklicí, aby nevychladla. Vývar z jater vydusíme, k omastku přidáme dvě lžíce hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého šlehání přilijeme hovězí vývar, základ omáčky vaříme pomalu 10 minut, poté ji ochutíme solí, čerstvě pomletým bílým pepřem a dolijeme sladkou smetanu na zjemnění chuti. Necháme přejít varem, následně omáčku přecedíme přes síto na játra. Necháme prohřát a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo těstovinové noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept