Jednoduchý recept

Brambory dušené na kyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5741
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kg Brambory
1 ks Cibule
150 g Klobása Dunajská
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 624kJ
20% Sacharidy 72 g
45% Tuky 34 g
12% Sodík 247 mg
38% Bílkoviny 21 g

Brambory dušené na kyselo postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku do světlé barvy. Zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku.

2

Brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme spolu s kořením. Když změknou, odlijeme vývar a zředíme jím jíšku, našleháme a povaříme. Omáčku nalijeme zpět na brambory a přilijeme trochu octa a přidáme klobásu.

Poznámka

Podáváme se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept