Brambory dušené na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené na kyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5741 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Klobása Dunajská |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 165,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku do světlé barvy. Zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku. |
2 | Brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme spolu s kořením. Když změknou, odlijeme vývar a zředíme jím jíšku, našleháme a povaříme. Omáčku nalijeme zpět na brambory a přilijeme trochu octa a přidáme klobásu. |
Poznámka
Podáváme se salátem.