Jednoduchý recept

Vepřová žebírka mexická

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57410
Kategorie: Maso

Ingredience

4 g Chilli koření mleté
20 ml Citronová šťáva
7 g Kakao
3 g Kmín drcený
35 g Med včelí
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Oregano sušené
5 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
60 g Řeřicha
10 g Sůl
1000 g Vepřová žebra
40 g Zakysaná smetana
230 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 279kJ
4% Sacharidy 13 g
82% Tuky 62 g
59% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Vepřová žebírka mexická postup přípravy receptu:

1

Vepřová žebírka vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Vypečený tuk slijeme, do mísy vsypeme mouku, kakao, přidáme med, chilli koření, mletou papriku, oregano, kmín, zalijeme vodou a promícháme. Nalijeme na žebírka v pekáči, pečeme půl hodiny.

2

Upečená žebírka vyjmeme, podél kostí nakrájíme na menší kousky, upravíme na talíře, do omáčky v pekáči přimícháme smetanu, provaříme a omáčkou žebírka přelijeme. Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou řeřichou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept