Recept

Játrovo-rýžový pudink

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57412
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Vařená rýže
400 g Rýže loupaná
1,5 l Voda pitná
Dušená rýže
5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
Mletá směs
2 ks Cibule
150 g Hrozinky
50 g Játra telecí
4 polévková lžíce Melasa
3 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
Na vytření formy a dochucení pudinku
150 g Džem brusinkový
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
18% Sacharidy 66 g
177% Tuky 133 g
9% Sodík 189 mg
17% Bílkoviny 10 g

Játrovo-rýžový pudink postup přípravy receptu:

1

Dobře promytou rýži (40 g) vložíme do hrnce, zaljeme 1,5 litrem vařící vody a pomalu vaříme, než se všechna voda vyvaří. (Vaříme přibližně 20 minut.) Pekáček vytřeme slabě olejem nebo máslem. Na uvařenou rýži vlijeme horké mléko, osolíme, promícháme a nalijeme do pekáčku. Pekáček těsně uzavřeme poklicí a vložíme dusit do trouby, předem vyhřáté na 180°C-19°C. Dusíme přibližně 15 minut. Mezitím omyjeme hrozinky a dáme je do misky, zalijeme 3 dl horké vody a necháme namočené asi 10 minut, poté je scedíme. Játra odblaníme, odstraníme žilky, omyjeme a pokrájíme na kusy. Omyté vepřové plecko též rozkrájíme na kousky, očištěnou cibuli rozčtvrtíme. Maso i cibuli jemně pomeleme na masovém strojku, směs dáme do mísy, přidáme měkkou rýži, hrozinky, melasu, promícháme, podle chuti přidáme sůl a čerstvě pomletý pepř. Směs pečlivě vyšleháme, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pečicí formu vytřeme 2 lžícemi oleje, vysypeme strouhankou a pudinkovou směs nalijeme do formy. Pečeme do zlatohněda v předehřáté troubě na 170 - 180°C přibližně po dobu 50 - 60 minut.

2

Upečený játrový pudink vyklopíme na mísu, nakrájíme na porce a rozložíme na talíře. Přelijeme je rozpuštěným máslem (3 lžíce), ozdobíme brusinkovým džemem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept