Biftek s omáčkou taco - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek s omáčkou taco
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule červená |
700 g | Hovězí svíčková |
15 g | Koření Taco |
25 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika zelená |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
8 g | Sůl |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 816,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 208,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Koření Taco, Máslo čerstvé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biftek s omáčkou taco postup přípravy receptu:
1 | Maso ze svíčkové nakrájíme na silnější plátky (cca 3 cm), naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany 2 - 4 minuty podle toho, jak chceme mít maso propečené. Poté maso vyjmeme a udržujeme teplé, na tuku v pánvi osmahneme půlky žampionů, také je vyjmeme. Tuk částečně slijeme, na zbytek vsypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme papriky, osmahneme, přimícháme passatu, rajčatový protlak, posypeme kořením taco a chvilku podusíme. |
3 | Bifteky upravíme na talíře, doplníme smaženými žampiony a přelijeme omáčkou taco. |
Poznámka
Servírujeme teplé.