Jednoduchý recept

Višňová bublanina s višňovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57414
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
50 g Hera
25 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Višně
Na vymazání plechu
60 g Hera
40 g Mouka pšeničná hrubá
Na ozdobení
40 g Cukr moučkový
1 dl Sirup višňový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 488kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 15 mg
4% Bílkoviny 2 g

Višňová bublanina s višňovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přisypeme 30 g cukru, utřeme na řídkou pěnu a postupně přidáváme žloutky, Do utřené pěny následně přiléváme vlažné mléko. Opět postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, pudinkový prášek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh.

2

Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, na povrch těsta naskládáme omyté višně. Vložíme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu, poté posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích s rozšlehaným višňovým sirupem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept