Višňová bublanina s višňovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová bublanina s višňovým sirupem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57414 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Hera |
25 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Višně |
Na vymazání plechu | |
---|---|
60 g | Hera |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na ozdobení | |
40 g | Cukr moučkový |
1 dl | Sirup višňový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,9mg |
Draslík | 128,0mg |
Vláknina | 643,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 129,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Hera, Mouka pšeničná hrubá, Sirup višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová bublanina s višňovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přisypeme 30 g cukru, utřeme na řídkou pěnu a postupně přidáváme žloutky, Do utřené pěny následně přiléváme vlažné mléko. Opět postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, pudinkový prášek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh. |
2 | Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, na povrch těsta naskládáme omyté višně. Vložíme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu, poté posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích s rozšlehaným višňovým sirupem. |
Poznámka
Servírujeme studené.