Jednoduchý recept

Lívance s tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57416
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
4 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobení
40 g Cukr krystal
60 g Cukr moučkový
20 g Cukr skořicový
250 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
19% Sacharidy 69 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 229 mg
42% Bílkoviny 24 g

Lívance s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Do misky vsypeme mouku, rozdrobíme droždí, přisypeme kypřící prášek a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce, vsypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec podle potřeby vlijeme mléko, osolíme a vše důkladně metlou prošleháme tak, aby těsto zůstalo hladké, bez hrudek. Těst by mělo lehce tekoucí. Přiklopíme a necháme 20 minut v teple.

2

Pánev na lívanečky potřeme olejem, necháme prudce rozehřát, na horký olej lžící naléváme do lívanečníku těsto. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou. Pokračujeme v pečení do spotřebování všeho těsta.

3

Opečené lívanečky obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s cukrem skořicovým. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé vyhřáté mělké talíře. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným tvarohem a hrubým cukrem.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, ale i jako hlavní jídlo. Porce můžeme navíc pokapat javorovým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept