Trhance s ořechy a malinovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhance s ořechy a malinovou šťávou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57419 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
4 dl | Mléko polotučné |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Rozinky bílé |
0,5 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na ozdobení | |
---|---|
80 ml | Malinová šťáva |
60 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 76,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Rozinky bílé, Malinová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhance s ořechy a malinovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Studené mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky, cukr, sůl, vanilkový cukr. Vše dobře rozšleháme, za stálého šlehání přisypeme hladkou a hrubou mouku, kypřící prášek. Nakonec přidáme rozinky a z bílků vyšlehaný tuhý sníh. |
2 | Zlehka promícháme, připravené těsto vařečkou naléváme na olejem vymazanou a rozpálenou pánev. Opečeme z jedné strany,poté vložíme do nahřáté trouby a dopečeme. Opékáme až do skončení těsta. |
3 | Hotové (ještě teplé) trhance vidličkami roztrháme na stejné kousky. |
4 | Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme pomletými ořechy a polijeme malinovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.