Neplněné bramborové šišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neplněné bramborové šišky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57422 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
30 g | Krupice dětská |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Na vaření šišek | |
---|---|
0,5 špetka | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Na ozdobení | |
60 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 60,9mg |
Draslík | 382,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Cukr moučkový, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neplněné bramborové šišky postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na moukou vysypaný vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, osolíme zbylou solí, přisypeme mouku a krupici. Rukou vypracujeme tuhé těsto, vyválíme na dlouhý váleček, ze kterého nakrájíme po 6 cm špalíčky. Každý špalíček pomocí dlaní vytvarujeme do šišky. |
2 | V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme připravené šišky a povaříme 8 - 10 minut. Po dvou minutách šišky vařečkou promícháme. Uvařené šišky vybereme z vody, necháme v cedníku dobře okapat, poté je obalujeme v jemně osmažené strouhance. |
3 | Obalené a horké šišky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme do hněda osmaženým máslem. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.