Zapečená treska se sýrem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska se sýrem a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Bazalka |
240 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cuketa |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Oregano čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 ml | Pernod |
150 g | Rajčata |
120 ml | Rajčatová šťáva |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Treska obecná |
50 ml | Víno bílé |
15 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 111,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 135,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Pernod, Rajčatová šťáva, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor), Treska obecná, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená treska se sýrem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a necháme 10 minut odležet. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony rozčtvrtíme, rajčata rozkrájíme na kolečka, cuketu také na kolečka, sýr krájíme na tenké plátečky, bazalku a oregano posekáme na jemno. Zeleninu s bylinkami promícháme, rybí filety pokrájíme na kostičky. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, střídavě vkládáme vrstvu zeleniny a vrstvu ryb, každou vrstvu osolíme i opepříme. Smícháme víno s rajčatovou šťávou, smetanou, pernodem a zalijeme pokrm v pekáčku. Navrch položíme plátky sýra, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme zhruba 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.