Jednoduchý recept

Fazole s kukuřicí zapečené se sýrem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 57425
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 g Chilli koření mleté
100 g Cibule
50 g Cukr krupice
350 g Fazole červené sterilované
2 g Hořčičné semínko
200 g Kukuřice cukrová nakládaná
15 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
170 g Mouka kukuřičná
50 ml Ocet vinný
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 g Skořice mletá
6 g Sůl
4 g Sůl mořská
200 g Sýr Čedar
2 ks Vejce slepičí
3 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
23% Sacharidy 84 g
35% Tuky 26 g
85% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Fazole s kukuřicí zapečené se sýrem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, rajčata, fazole a kukuřici scedíme.

2

Do rendlíku nalijeme mléko, osolíme mořskou solí, přisypeme kukuřičnou mouku, polovinu sýra, přidáme máslo, rozkvedlaná vejce, postavíme na oheň a za stálého míchání ohříváme, až se máslo i sýr rozpustí a směs trochu zhoustne. Nevaříme. Metlou důkladně vymícháme.

3

Rajčata pokrájíme, smícháme s fazolemi, kukuřicí, cibulí, osolíme, přidáme mletý zázvor, cukr, vinný ocet, skořici, mleté chilli, hořčičné semínko a důkladně promícháme. Směs vložíme do zapékací misky a zakryjeme alobalem, který propícháme. Poté vložíme do vyhřáté trouby a necháme 15 minut zapékat, makonec odstraníme alobal, navrch naneseme mléčnou směs z rendlíku, posypeme zbytkem sýra, vrátíme do trouby a dopečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept