Jednoduchý recept

Filety z candáta zapečené s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57426

Ingredience

10 g Bazalka
400 g Candát obecný
3 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
400 g Cuketa
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
700 g Rajčata
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
4% Sacharidy 15 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 555 mg
38% Bílkoviny 22 g

Filety z candáta zapečené s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené plátky candáta lehce osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme 40 g másla, naskládáme vedle sebe filety, hustě je posypeme na tenké plátky rozkrájeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou. Rajčata přelijeme horkou vodou, poté ihned studenou a překrojíme na půl. Vyjmeme jádra, rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které naskládáme na filety. Posypeme nasekanou bazalkou, naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch klademe tenké plátky zbylého másla. Ještě jednou posypeme solí a pepřem.

2

Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže, servírujeme občas také se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept