Jednoduchý recept

Nákyp z brambor a hrušek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57428

Ingredience

400 g Brambory vařené
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
250 g Hrušky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková
Na vymazání mísy
60 g Máslo čerstvé
40 g Strouhanka
Na ozdobení
20 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
100 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
17% Sacharidy 63 g
48% Tuky 36 g
40% Sodík 799 mg
67% Bílkoviny 38 g

Nákyp z brambor a hrušek postup přípravy receptu:

1

Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.

3

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept