Nákyp z brambor a hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z brambor a hrušek
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57428 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
250 g | Hrušky |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Na vymazání mísy | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Strouhanka |
Na ozdobení | |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 236,2mg |
Draslík | 988,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 144,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí maso mleté, Hrušky, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žemle tuková, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z brambor a hrušek postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.