Dušená rýže s kukuřicí a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže s kukuřicí a fazolemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57429 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
120 g | Cibule |
100 g | Fazole červené sterilované |
360 ml | Hovězí vývar základní |
120 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Oregano čerstvé |
120 g | Paprika červená |
180 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 337,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 959,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí vývar základní, Kukuřice cukrová nakládaná, Paprika červená, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže s kukuřicí a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, kukuřici a fazole scedíme, oregano posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s paprikou a osmahneme. Vsypeme rýži, promícháme, smažíme 2 minuty, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna dusíme asi 20 minut. |
3 | Přimícháme fazole, kukuřici, oregano, zakryjeme znovu pokličkou a necháme ještě 5 minut stát. |
4 | Rýži podáváme jako přílohu k mexickým pokrmům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.