Pečené fazole po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené fazole po mexicku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57430 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Fazole červené sterilované |
60 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 259,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené fazole po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Nakládané červené fazole scedíme, dvě třetiny rozmačkáme vidličkou, třetinu necháme vcelku. Fazole promícháme, přimícháme olej. Fazole vložíme na dno pekáčku, trochu je přitlačíme ke dnu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Během pečení fazole jednou obrátíme. Minutu před koncem pečení fazole posypeme strouhaným sýrem ementálského typu, trochu opepříme a sýr necháme roztavit. |
2 | Podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.