Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57432

Ingredience

Na náplň
200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
400 g Jablka
3 dl Mléko plnotučné
30 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Špek
Na omáčku
4 dl Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
70 g Máslo čerstvé
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobení
90 g Máslo čerstvé
2 ks Paprika zelená
150 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 270kJ
8% Sacharidy 30 g
78% Tuky 59 g
34% Sodík 684 mg
63% Bílkoviny 35 g

Lasagne plněné jablky postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na malé kostičky nakrájený špek a osmahneme ho dokřupava. Ztlumíme oheň, přidáme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený celer. Vložíme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až maso dostane hnědou barvu. Přilijeme mléko, dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a povaříme 8-10 minut.

2

Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zahoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vmícháme žloutky, vložíme máslo a důkladně mícháme, až do rozpuštění másla. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

3

Na dno zapékací mísy dáme nasekanou petrželovou nať. Omáčku rozdělíme na tři díly. Jedním dílem zalijeme petrželovou nať, naskládáme plátky lasagne. Na ně naskládáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka, na která rozetřeme půlku masové náplně a přelijeme druhým dílem omáčky. Opět pokládáme plátky lasagní, plátky jablek, masovou náplň, poslední omáčku a nakonec lasagne. Na povrch naskládáme na kolečka nakrájenou papriku, posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na plátky nakrájené máslo.

4

Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 200°C, 35-40 minut. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a krájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept