Lasagne plněné jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne plněné jablky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57432 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na náplň | |
---|---|
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
400 g | Jablka |
3 dl | Mléko plnotučné |
30 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Špek |
1 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
70 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na ozdobení | |
90 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika zelená |
150 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 235,7mg |
Draslík | 574,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 611,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 342,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí maso mleté, Jablka, Olej slunečnicový, Sůl, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Paprika zelená, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne plněné jablky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na malé kostičky nakrájený špek a osmahneme ho dokřupava. Ztlumíme oheň, přidáme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený celer. Vložíme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až maso dostane hnědou barvu. Přilijeme mléko, dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a povaříme 8-10 minut. |
2 | Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zahoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vmícháme žloutky, vložíme máslo a důkladně mícháme, až do rozpuštění másla. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. |
3 | Na dno zapékací mísy dáme nasekanou petrželovou nať. Omáčku rozdělíme na tři díly. Jedním dílem zalijeme petrželovou nať, naskládáme plátky lasagne. Na ně naskládáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka, na která rozetřeme půlku masové náplně a přelijeme druhým dílem omáčky. Opět pokládáme plátky lasagní, plátky jablek, masovou náplň, poslední omáčku a nakonec lasagne. Na povrch naskládáme na kolečka nakrájenou papriku, posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na plátky nakrájené máslo. |
4 | Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 200°C, 35-40 minut. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a krájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní, teplé jídlo.