Jednoduchý recept

Smažené kakaové kopečky se šlehačkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57434

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Kakao
90 g Mouka kukuřičná
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
60 g Olej slunečnicový
5 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
80 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 99 mg
17% Bílkoviny 9 g

Smažené kakaové kopečky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do pánve vložíme máslo, přisypeme cukr, špetku soli, postavíme na mírný oheň a za stálého míchání necháme vše rozpustit. Přisypeme pšeničnou mouku a kukuřičnou mouku, stále mícháme, až vznikne koule těsta. Odstavíme, necháme částečně vychladnout, postupně přimícháváme vejce, kakao, skořici a dobře promícháme.

2

Těstem naplníme cukrářský sáček na zdobení, nasadíme ozdobnou hubičku, v pánvi rozpálíme olej a ze sáčku pomalu vytlačujeme těsto rovnou do pánve. Tvoříme kopečky, které smažíme do zlatova. Vyndáme z pánve, na savém papíru necháme okapat přebytečný tuk, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept