Smažené kakaové kopečky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kakaové kopečky se šlehačkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57434 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Kakao |
45 g | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka kukuřičná |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej slunečnicový |
5 g | Skořice mletá |
80 g | Šlehačka ve spreji |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 136,2mg |
Draslík | 64,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 48,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kakaové kopečky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do pánve vložíme máslo, přisypeme cukr, špetku soli, postavíme na mírný oheň a za stálého míchání necháme vše rozpustit. Přisypeme pšeničnou mouku a kukuřičnou mouku, stále mícháme, až vznikne koule těsta. Odstavíme, necháme částečně vychladnout, postupně přimícháváme vejce, kakao, skořici a dobře promícháme. |
2 | Těstem naplníme cukrářský sáček na zdobení, nasadíme ozdobnou hubičku, v pánvi rozpálíme olej a ze sáčku pomalu vytlačujeme těsto rovnou do pánve. Tvoříme kopečky, které smažíme do zlatova. Vyndáme z pánve, na savém papíru necháme okapat přebytečný tuk, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.