Jednoduchý recept

Platýz na víně s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57436

Ingredience

50 g Mandle plátky
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
800 g Platýz - filety
8 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
47% Sodík 942 mg
73% Bílkoviny 41 g

Platýz na víně s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Filety z platýze (i s kůží) osolíme, opepříme, pokapeme polovinou oleje, druhou polovinou vymažeme pekáček. Filety vložíme do pekáčku, posypeme mandlovými lupínky, podlijeme troškou vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V průběhu pečení filety poléváme vypečenou šťávou.

2

Upečené filety upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept