Recept

Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57437

Ingredience

400 g Brambory
3 ks Cibule
3 dl Créme fraiche
800 g Filety z tresky tmavé
4 ks Jablka
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
80 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
150 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 968kJ
11% Sacharidy 38 g
56% Tuky 42 g
31% Sodík 614 mg
83% Bílkoviny 46 g

Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche postup přípravy receptu:

1

Brambory spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Omytá jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme na proužky a smícháme s kysaným zelím. Filety tresky rozkrájíme na silnější proužky.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, postupně vrstvíme připravené brambory, kysané zelí, osmaženou cibuli a nakonec proužky ryby. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme crème fraîche, sůl, pepř, nakonec ještě muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme a nákyp přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut, po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krájíme na porce, klademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept