Pstruzi dušení v česnekové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi dušení v česnekové směsi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
10 g | Sůl |
150 ml | Vývar rybí |
5 ml | Omáčka rybí |
50 g | Paprikové lusky čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 852,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Pstruh, Sůl, Vývar rybí, Omáčka rybí, Paprikové lusky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi dušení v česnekové směsi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kousek papriky nakrájíme na tenké nudličky. Pažitku posekáme najemno, česnek prolisujeme, vykuchané malé pstruhy osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme pstruhy a osmažíme z obou stran. Přisypeme cibuli, papriky a krátce orestujeme. V misce smícháme česnek, pažitku, citronovou šťávu, vývar, rybí omáčku a rozpuštěné máslo, touto směsí pstruhy polijeme. Dusíme 5 minut do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.