Vepřové ragú s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú s květákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Květák |
4 dkg | Máslo čerstvé |
4 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 207,1mg |
Draslík | 793,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 109,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Květák, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ragú s květákem postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme v osolené vodě a rozdělíme ho na růžičky. |
2 | Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku, zředíme vodou z květáku. |
3 | Uvaříme na hustou omáčku, okořeníme, přilijeme smetanu a žloutek. Nakonec vložíme maso z konzervy a květák. Prohřejeme a podáváme. |
4 |
|
5 |
|
6 |
|
7 |
|
8 |
|
9 | ¨ |