Pstruzi plnění šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi plnění šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
60 g | Citrony |
2 g | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
800 g | Pstruh |
10 g | Sůl |
80 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 120,2mg |
Draslík | 772,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Kmín drcený, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi plnění šunkou postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy na povrchu osolíme, okmínujeme, do břišní dutiny vložíme po jednom plátku stočené parmské šunky, otvor uzavřeme párátky, ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Česnek krájíme na tenké plátečky, osmahneme je v pánvi na másle a oleji, přiložíme pstruhy, poté zvolna smažíme do měkka. Často je obracíme a poléváme vypečenou šťávou. |
2 | Na talířích pstruhy doplníme plátkem citronu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.