Treska pečená s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska pečená s krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
150 g | Krevety tygří - loupané |
25 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
800 g | Treska obecná |
200 ml | Víno červené |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 160,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Treska obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska pečená s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky osolíme, opepříme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi na másle podusíme cibuli s žampiony, pekáček vytřeme olejem, přiložíme ryby, posypeme cibulí se žampiony, podlijeme vínem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Přisypeme loupané krevety bez hlav a dopečeme ještě 5 minut. |
2 | Upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.