Rybí závitky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závitky s krevetami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
600 g | Filé rybí |
60 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
120 g | Salsa rajčatová |
80 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 g | Kmín drcený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 234,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Salsa rajčatová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Kmín drcený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závitky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Loupané krevety bez hlav osolíme, rybí filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okmínujeme. V pánvi z mouky a másla usmažíme světlejší jíšku, zalijeme mlékem, důkladně rozmícháme metlou, krátce povaříme, přidáme krevety, vaříme asi 5 minut a odstavíme. Rybí filety potřeme omáčkou s krevetami, zavineme do závitků, zpevníme párátky, namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na oleji do zlatova. |
2 | Na talířích závitky posypeme posekanou petrželkou a doplníme rajčatovou salsou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.