Úhoř po baskicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř po baskicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 g | Úhoř mořský |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 423,2mg |
Vláknina | 290,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Úhoř mořský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř po baskicku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané úhoře nakrájíme na kratší špalíčky, osolíme, opepříme, krátce ogrilujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme rozlámaný bobkový list, prolisovaný česnek, vložíme úhoře a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. |
2 | Na talířích úhoře pokapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.