Krabí maso zapečené s rajčaty a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí maso zapečené s rajčaty a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
400 g | Krabí maso mražené |
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Omáčka rajčatová |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 231,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí maso zapečené s rajčaty a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Krabí maso částečně rozmrazíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a podusíme 3 minuty. Scedíme, necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, podusíme v pánvi na másle, přisypeme plátky žampionů, orestujeme, přidáme scezená rajčata a 5 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme krabí maso, rajčatovou omáčku, krátce podusíme a odstavíme. |
2 | Směs rozdělíme do malých zapékacích misek, posypeme petrželkou, strouhankou a 10 minut zapékáme v silně rozehřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.