Recept

Švédské masové knedlíčky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57450
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
3 špetka Pepř černý mletý
4 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso mleté
Na šťávu
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
Švédské masové knedlíčky
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
4% Sacharidy 14 g
59% Tuky 44 g
25% Sodík 500 mg
41% Bílkoviny 23 g

Švédské masové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Strouhanku dáme do mísy, zalijeme smetanou a necháme 15 minut rozmočit. Očištěnou velkou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova.

2

Telecí a libové vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostky. Dvakrát maso přemeleme a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, osmaženou cibuli, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme.

3

V pánvi rozpálíme olej a malé knedlíčky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Při smažení pohybujeme pánvičkou, aby knedlíčky zachovaly svůj tvar. Usmažené knedlíčky vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme teplé. Výpek poprášíme moukou a za stálého šlehání vzniklou šťávu povaříme. Šťáva musí být bez hrudek. Podle chuti ji osolíme a opepříme, knedlíčky dáme na mísu, polijeme šťávou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Osmažené knedlíčky jsou neodmyslitelnou součástí švédského studeného a teplého bufetu. Ke knedlíčkům podáváme ostré sladkokyselé okurky, houby v octu, nakládanou červenou řepu apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept