Zapékané brambory s krocaním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s krocaním masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57451 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
4 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Krocaní maso pečené |
80 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
80 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Brynza |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 288,7mg |
Draslík | 823,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 189,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krocaní maso pečené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory s krocaním masem postup přípravy receptu:
1 | Z omytého a osušeného masa odstraníme kůži, poté nakrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném oleji opečeme do měkka. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky. |
2 | Pečicí formu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek. Střídavě pokládáme vrstvu brambor, maso, cibuli posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec opět brambory. Na povrch nastrouháme brynzu. Vejce rozkvedláme, přilijeme mléko, smetanu. Ochutíme solí, pepřem, dobře metlou prošleháme a polijeme suroviny v pečicí formě. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 220 stupních 50 - 60 minut. |
3 | Po upečení necháme jídlo odpočinout a nakrájíme na porce. Pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je například rajčatový salát.