Jednoduchý recept

Zapékané brambory s krocaním masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57451
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Brambory
4 ks Česnek
2 ks Cibule
500 g Krocaní maso pečené
80 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
80 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Brynza
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 921kJ
6% Sacharidy 20 g
69% Tuky 52 g
13% Sodík 263 mg
68% Bílkoviny 38 g

Zapékané brambory s krocaním masem postup přípravy receptu:

1

Z omytého a osušeného masa odstraníme kůži, poté nakrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném oleji opečeme do měkka. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky.

2

Pečicí formu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek. Střídavě pokládáme vrstvu brambor, maso, cibuli posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec opět brambory. Na povrch nastrouháme brynzu. Vejce rozkvedláme, přilijeme mléko, smetanu. Ochutíme solí, pepřem, dobře metlou prošleháme a polijeme suroviny v pečicí formě. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 220 stupních 50 - 60 minut.

3

Po upečení necháme jídlo odpočinout a nakrájíme na porce. Pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je například rajčatový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept